2413019249 ΗΡ.ΠΟΛΥΤΕΧΕΝΕΙΟΥ 26 ΛΑΡΙΣΑ, Λάρισα



banner image

Θεατρικό Εργαστήρι
Βανέσα Βραχνιάρη


Θεατρικό Παιχνίδι
Μέσα από όλες τις παραπάνω δραστηριότητες,από πρακτικές του θεάτρου καθώς και από πολλά ερεθίσματα (όπως μουσική, εικόνες, παραμύθια,υφάσματα,αντικείμενα, κλπ), το θεατρικό παιχνίδι καλείται να καλλιεργήσει τόσο σε παιδιά ,όσο και σε μεγάλους την φαντασία, την έκφραση, την έκθεση προς τους άλλους, την αυτοπεποίθηση με διάθεση για παιχνίδι, θεατρικές δημιουργίες και φυσικά διασκέδαση!

Μουσικοκινητική
Χρησιμοποιούμε και δουλεύουμε πάνω σε πρακτικές και ασκήσεις κίνησης για όλο το σώμα,πάντα με κατάλληλες μελωδίες μουσικής ή και με μουσικά όργανα, με σκοπό τα μέλη των ομάδων να αποκτήσουν την αίσθηση του σώματός τους,να εκφράζονται με αυτό καθώς και απελευθερωθούν κατακτώντας ταυτόχρονα και την αίσθηση του χώρου.

Δραματοθεραπεία
Μέσα από τεχνικές μίμησης, παιχνίδι ρόλων, θεατρικού παιχνιδιού, φωνητικών ασκήσεων ,κίνησης, μύθων, παραμυθιών τα μέλη των ομάδων μπορούν να διατηρήσουν μια καλή ψυχολογία, να αντιμετωπίζουν πιο εύκολα τις καθημερινές του δυσκολίες, να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, να διευκολύνουν την επικοινωνία με το περιβάλλον, να αυξήσουν τόσο την φαντασία όσο και την κοινωνικότητά τους.

Δραματοποίηση
Χρησιμοποιούμε κείμενα όπως παραμύθια, μύθους, ποιήματα, λογοτεχνικά κείμενα, τραγούδια με στίχους, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες,προκειμένου να τα αναπαραστήσουμε επί σκηνής χρησιμοποιώντας το σώμα μας, την κίνησή μας καθώς και λόγια δανεισμένα είτε από το κείμενο που δουλεύουμε είτε  με λόγια που προσθέτουμε εμείς!

Αυτοσχεδιασμός
Πρόκειται για τεχνική της υποκριτικής κατά την οποία αναπαραστάται μια δράση χωρίς κείμενο, αλλά με λόγια και κινήσεις με έμπνευση της...στιγμής! Πολλές φορές χρησιμοποιούνται και ερεθίσματα, όπως φωτογραφίες, μουσικές μελωδίες κλπ..

Ιστορία Θεάτρου
Στα πλαίσια συναντήσεων των ομάδων εφήβων και ενηλίκων γνωρίζουμε το θέατρο όχι μόνο στην πρακτική του πλευρά, αλλά και θεωρητικά, δίνοντας στα μέλη την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και την εξέλιξη του θεάτρου, της υποκριτικής, των σκηνοθετικών ρευμάτων. Στόχος μας είναι τα μέλη των ομάδων να έρθουν σε επαφή με πληροφορίες για την τέχνη  του θεάτρου!
 

Θεατρική ομάδα Εφήβων & Ενηλίκων

Δημιουργική γραφή

Στο πρόγραμμα των θεατρικών ομάδων εφήβων και ενηλίκων εντάσσεται και η δημιουργική γραφή, με τη δυνατότητα των μελών να χτίσουν τους δικούς τους ρόλους και τις δικές στους ιστορίες!

 

Διεξαγωγή Σεμιναρίων
Στο χώρο  του εργαστηρίου υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ή ακόμη και τη φιλοξενία σεμιναρίων που σχετίζονται με την τέχνη του θεάτρου και μπορούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον σε οποιονδήποτε θέλει να τα παρακολουθήσει ανεξάρτητα την επαγγελματική του ιδιότητα.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook