2413019249 ΗΡ.ΠΟΛΥΤΕΧΕΝΕΙΟΥ 26 ΛΑΡΙΣΑ, Λάρισα



banner image

Θεατρικό Εργαστήρι
Βανέσα Βραχνιάρη


 

Τα μαθήματα που πραγματοποιούνται στο εργαστήρι μας, είναι σχεδιασμένα με παιδαγωγικό τρόπο και η διδασκαλία πραγματοποιείται παράλληλα με συζήτηση της κας Βραχνιάρη με τους μαθητές ώστε να κινητοποιείται η φαντασία και το σώμα τους.
 

Θεατρικό Παιχνίδι
Μέσα από πρακτικές του θεάτρου καθώς και από πολλά ερεθίσματα (όπως μουσική, εικόνες, παραμύθια,υφάσματα,αντικείμενα, κλπ), το θεατρικό παιχνίδι καλείται να καλλιεργήσει τόσο σε παιδιά ,όσο και σε μεγάλους την φαντασία, την έκφραση, την έκθεση προς τους άλλους, την αυτοπεποίθηση με διάθεση για παιχνίδι, θεατρικές δημιουργίες και φυσικά διασκέδαση!

Μουσικοκινητική
Χρησιμοποιούμε και δουλεύουμε πάνω σε πρακτικές και ασκήσεις κίνησης για όλο το σώμα,πάντα με κατάλληλες μελωδίες μουσικής ή και με μουσικά όργανα, με σκοπό τα μέλη των ομάδων να αποκτήσουν την αίσθηση του σώματός τους,να εκφράζονται με αυτό καθώς και απελευθερωθούν κατακτώντας ταυτόχρονα και την αίσθηση του χώρου.

Κουκλοθέατρο
Πρόκειται για μια πρακτική του θεάτρου που δεν αποτελεί μόνο διασκέδαση σε παιδιά και σε μεγάλους, αλλά δίνει την δυνατότητα της απόλυτης έκφρασης! Στα τμήματα μας η τέχνη του κουκλοθεάτρου έχει ενεργό ρόλο! Τόσο σε τμήματα παιδιών όσο και σε ενηλίκων γνωρίζουμε τον τρόπο που κρατάμε και δουλεύουμε τις γαντόκουκλες ή τις μαρότες, δοκιμάζουμε τη φωνή μας ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τον χαρακτήρα της κούκλας μας, χτίζουμε και δημιουργούμε ιστορίες δικές μας ή και γνωστές πραγματοποιώντας έτσι μικρές παραστάσεις κουκλοθεάτρου! Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής της δικής μας κούκλας με απλά υλικά, κάτι που ειδικά τα παιδιά του βρίσκουν πολύ διασκεδαστικό!!

Δραματοθεραπεία
Μέσα από τεχνικές μίμησης, παιχνίδι ρόλων, θεατρικού παιχνιδιού, φωνητικών ασκήσεων ,κίνησης, μύθων, παραμυθιών τα μέλη των ομάδων μπορούν να διατηρήσουν μια καλή ψυχολογία, να αντιμετωπίζουν πιο εύκολα τις καθημερινές του δυσκολίες, να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, να διευκολύνουν την επικοινωνία με το περιβάλλον, να αυξήσουν τόσο την φαντασία όσο και την κοινωνικότητά τους.

Δραματοποίηση
Χρησιμοποιούμε κείμενα όπως παραμύθια, μύθους, ποιήματα, λογοτεχνικά κείμενα, τραγούδια με στίχους, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες,προκειμένου να τα αναπαραστήσουμε επί σκηνής χρησιμοποιώντας το σώμα μας, την κίνησή μας καθώς και λόγια δανεισμένα είτε από το κείμενο που δουλεύουμε είτε  με λόγια που προσθέτουμε εμείς!

Αυτοσχεδιασμός
Πρόκειται για τεχνική της υποκριτικής κατά την οποία αναπαραστάται μια δράση χωρίς κείμενο, αλλά με λόγια και κινήσεις με έμπνευση της...στιγμής! Πολλές φορές χρησιμοποιούνται και ερεθίσματα, όπως φωτογραφίες, μουσικές μελωδίες κλπ..

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook